Hua Hin: Kattava kohdeopas

Päivitetty:

Hua Hin

Hua Hin on rauhallinen rantakaupunki, joka sijaitsee vain noin 200 kilometrin päässä Thaimaan pääkaupungista – Bangkokista.

Thaimaan vanhimpiin rantalomakohteisiin kuuluva Hua Hin alkoi kasvattaa suosiotaan 1920 -luvulla kun Thaimaan kuningas Rama VII rakennutti kaupunkiin kuninkaallisen palatsin

Nykypäivänä Hua Hin on kuin Pattayan vastakohta, kaupunki houkuttelee bilettävien reppureissaajien sijaan rauhaa hakevia pariskuntia, lapsiperheitä sekä eläkeläisiä. Erityisesti Hua Hin tunnetaan golfista sekä rauhallisista rannoista.

Tämä opas auttaa suunnittelemaan parhaan mahdollisen matkan Hua Hiniin

Sisällysluettelo:

  1. Saapuminen
  2. Liikkuminen
  3. Aktiviteetit
  4. Nähtävyydet
  5. Ostokset
  6. Hotellit ja majoitus
  7. Ruokailu
  8. Rannat
  9. Hua Hinin Suomiseura

Saapuminen

Hua Hin sijaitsee vain noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Bangkokista, kulkuyhteydet kaupunkiin ovat erittäin hyvät.

Lentäen

Hua Hinin lentokenttä (HHQ) sijaitsee kaupungin pohjoispuolella, aivan rannan tuntumassa, mutta lentoyhteydet ovat huonot. Kaupallisia lentoja kentältä operoi ainoastaan Air Asia ja suoria lentoja on saatavilla vain Chiang Maihin, Udon Thaniin ja Malesian Kuala Lumpuriin.

Taksi

Mukavin vaihtoehto siirtyä Bangkokista Hua Hiniin on taksi, jonka saa tilattua noutamaan Suvarnabhumin lentokentältä noin 2500-3000THB hintaan. Tyypillisesti taksimatka Bangkokista kestää noin kolme tuntia.

Bussit & minivanit

Thaimaan minivan
Minivan busseja

Huomattavasti edullisempi tapa saapua Hua Hiniin Bangkokin lentokentältä on valita lentokenttäbussi. Roong Reuang bussiyritys operoi kello 7:30-19:30 puolentoista tunnin välein. Matka-aika Hua Hinin Soi 96 bussiasemalle on noin 3 tuntia.

Bussilippu maksaa 294THB ja sen voi ostaa joko netistä etukäteen tai vasta lentokentältä

Lentokentältä lähtee myös kello 5:00-19:00 puolentunnin välein minivan kyytejä, ne kustantavat noin. 150-200THB.

Minivanit ovat kuitenkin pieniä eivätkä välttämättä sovellu matkailijalle jolla on paljon isoja laukkuja mukana.

Bangkokin keskustasta parhaiten Minivanilla

Jos Hua Hiniin suuntaa Bangkokin keskustasta, kannattaa valita Minivan bussin sijaan, Hua hiniin lähtevät bussit lähtevät kaupungin ”eteläisemmältä” Sai Tai Mai bussiasemalta, joka on hieman kaukana keskustasta.

Minivanit taas lähtevät mm. Ekkamain, Mo Chitin bussiasemilta, sekä Khao San roadilta. Hinta minivanille on noin 180THB

Juna

Bangkokin Hua Lamphong juna-asemalta lähtee Phukettiin suuntaavia junia, jotka pysähtyvät Hua Hinissä. Junat operoivat 8:05-10:50

Junalla matkustaessa matka-aika on noin 4-5 tuntia, sillä juna pysähtyy matkan varrella lukuisilla juna-asemilla. Junalippu on kuitenkin halpa, 40-300THB matkustajaluokasta riippuen.

Mikäli matkaan kulutettu aika ei ole pääasia, junamatkalla näkee ja kokee paljon sellaista mitä ei ilmastoidussa minibussissa näe.

Liikkuminen

Baht bussi hua hinissä
Vihreä Songtaew Hua Hinissä

Vihreät Songthaew ”bahti bussit” ovat Hua Hinin yleisin ja edullisin liikkumisväline, kuskit nappaavat kyytiin kättä heilauttamalla ja pysähtyvät summeria painamalla. Matkan hinta on tyypillisesti 20THB, joka maksetaan kuskille matkan päätyttyä.

Tuk-Tukit ovat turisteille usein kalliita, kuskit pyytävät monesti pienestäkin matkasta vähintään 100Bahtia.

Moottoripyörätaksit ovat yksin matkaavalle huomattavasti Tuk-Tukkeja parempi vaihtoehto, tyypillisesti matkat irtoavat noin 50THB hintaan.

Skootteri on mahdollista vuokrata noin 250THB hintaan.

Aktiviteetit

Hua Hin tunnetaan erityisesti rennosta ilmapiiristään, se ei kuitenkaan tarkoita että kaupunki olisi tylsä ja sopisi vain rantalomailuun. Hua Hiniä pidetään rauhallisen rantalomailun lisäksi maailmanluokan Golf-kohteena sekä Thaimaan kylpyläpääkaupunkina

Golf

Hua hin golf

Golf on Hua Hinin ehdoton ykköslaji ja kaupungin vetonaula. Hua Hinin ympäristöstä löytyy kahdeksan kansainvälistä tasoa olevaa golfkenttää, joista Thaimaan vanhin kenttä, Royal Hua Hin Golf Club sijaitsee lähes keskustassa, välittömästi rautatieasemaa vastapäätä.

Näistä huippuluokan Golfaus mahdollisuuksista johtuen, Hua Hin on saavuttanut golf-matkailijoiden vankkumattoman suosion.

Mikäli golf-kärpänen ei ole vielä puraissut, voit palkata edullisesti yksityisopettajan, joka opastaa suositun lajin saloihin. Golf-kierroksen jälkeen on hyvä ottaa jalka tai koko vartalon thai-hieronta Hua Hinin keskustan hierontapaikoissa.

Snorklaus ja sukeltelu

Hua Hinin rannat eivät juuri sovellu snorklaukseen tai sukelteluun. Kaupungista järjestetään kuitenkin päiväretkiä noin 3 tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalle Koh Talun yksityisomistuksessa olevalle saarelle, jossa on loistavat mahdollisuudet melomiseen, snorklaamiseen ja sukelteluun.

Jos Koh Talu kiinnostaa, kannattaa retkistä kysyä hotellilta tai kaupungin keskustassa sijaitsevilta matkatoimistoilta. Puolen päivän Snorklausretki kustantaa noin 20 euroa

Koh Talun saarella on myös yksi hotelli, jossa voi halutessaan yöpyä ja jakaa matkan rasitukset näin kahdelle päivälle. Majoitus kustantaa noin 140 euroa sisältäen kuljetukset Hua Hinmistä.

Thai-nyrkkeily

Thai nyrkkeilyä Hua Hinissä

Thaimaalaista urheilukulttuuria parhaimmillaan edustaa thai-boxing. Thai-nyrkkeily (Muay Thai) on tavallista nyrkkeilyä hieman viihdyttävämpi laji. Nyrkkeilyhansikkaiden suojaamien käsien käytön lisäksi potkiminenkin on sallittua.

Hua Hinissä tätä vauhdikasta menoa pääsee seuraamaan Grand Sport Stadiumilla. Areena sijaitsee Grand hotellin edessä olevalla aukiolla, jossa viikonloppuisin järjestetään myös iltamarkkinat. Otteluiltoja on kahdesti viikossa, eivätkä nämä ottelut ole mitään näytösotteluita vaan täyttä toimintaa.

Vaikka kyseessä on todellinen kontaktilaji, sattuu areenalla erittäin harvoin varsinaisia loukkaantumisia. Ottelupäivän aikana Hua Hinin keskustassa jaetaan monistettuja mainoslehtisiä, joista käy ilmi illan ottelijat.

Tapahtuma alkaa yleensä kello 21 ja sisältää puolenkymmentä viisieräistä ottelua. Näin siis siinä tapauksessa, että ottelu ei keskeydy esimerkiksi tyrmäykseen tai tuomarin keskeytykseen.

Liput maksavat 500 bahtia kappale. Tunnelma areenalla on huikea varsinkin jos mukana on oman kylän poikia, jolloin paikalliset kannattajat pitävät äänekkäästi omiensa puolia.

Toinen thai-nyrkkeilyareena Thai boxing Garden sijaitsee aivan keskustassa City Beach -hotellin lähistöllä. Näiden kahden areenan ottelut eivät osu koskaan samoille illoille, joten Hua Hinissä on viikoittain tarjolla useita mahdollisuuksia tutustua tähän Thaimaan kansallisurheiluun.

Kylpylät

Vaativat Bangkokin viikonloppumatkailijat ovat nostaneet Hua Hinin kylpylöiden tason aivan omaan luokkaansa.

Kaupungista löytyy useita laadukkaita kylpylöitä, joiden hoidot ovat ensiluokkaisia. Kylpylöiden ystävän kannattaakin harkita lomalla myös kylpylässä vierailua.

Kalastus

Matkatoimistot järjestävät Hua Hinistä myös päivän kalaretkiä avomerelle. Tyypillisesti kalastusretkien hintaan sisältyvät lounas sekä kaikki tarvittavat kalastusvälineet.

Matkatoimistojen lisäksi kalastusretkiä oppaineenvoi kokeilla neuvotella Khao Takiabin kalastussatamasta.

Hua Hin Nähtävyydet

Rantojen sekä monien harrastemahdollisuuksien lisäksi Hua Hinistä löytyy paljon nähtävyyksiä. Tässä muutama esiteltynä.

Rautatieasema

Hua hin rautatieasema

Hua Hinin symboliksi voidaan kutsua vanhaa 1920-luvulla rakennettua rautatieasemaa. Varsinaisen aseman vieressä aidattuna seisova kaunis puurakenteinen rakennus on kuninkaallinen junanodotushuone, jossa kuninkaalliset viettivät hetkisen Bangkokin-junaa odotellessaan. Valitettavasti odotushuoneeseen ei ole pääsyä, sillä sitä varjellaan huolellisesti kulutukselta.

Khao Takiab temppelivuori

Khao Takiab temppelivuori

Khao Takiabin temppelivuori on nähtävyys, jota ei kannata jättää käymättä. Hua Hin Beachin eteläpäässä jököttävä vuori on noin seitsemän kilometrin päässä keskustasta.

Autolla tai skootterilla pääsee ylös tasanteelle, johon voi pysäköidä ajoneuvonsa. Matkan varrella tie kulkee läpi viehättävän Khao Takiabin kalastussataman.

Ylhäällä on muutama baari ja pakollisia matkamuistomyymälöitä. Pysäköintialueelta nousevat pitkät portaat vuoren laelle temppelille, josta on hienot näköalat merelle kaupungin edustalle.

Matkaesitteissä usein esiintyvät valokuvat Hua Hinistä on otettu juuri täältä temppelin edustalta.

Ympäri aluetta juoksentelee apinoita, joita turistit ruokkivat ja valokuvailevat, ja tästä syystä Khao Takiabia kutsutaan myös apinavuoreksi. Apinat ovat erittäin taitavia ryöstelemään ruokaa ja tavaroita, joten kameroistaan ja laukuistaan kannattaa pitää hyvää huolta. Älä missään tapauksessa jätä laukkuasi esim. avonaiseen tuk-tukiin tai skootterin tarakalle.

Myyntikojuista voi ostaa pähkinäpusseja joilla apinoita on tarkoitus ruokkia. Aika usein vain käy niin, että tämä pussi riistetään varomattoman ruokkijan käsistä jo ennen kuin itse pähkinöiden heittely on alkanut.

Maruekhathaiyawan Palace

Maruekhathaiyawan Palace

Muutaman kilometrin päässä keskustasta pohjoiseen sijaitsee kuninkaan vanha tiikkipuusta rakennettu palatsi, Maruekhathaiyawan Palace, joka on avoinna yleisölle päivittäin klo 8:30–16. Sisäänpääsymaksua 50THB

Palatsi on uskomattoman kaunis pylväiden varaan nostettu rakennus meren rannalla. Kuninkaallisen loistelias huvila muodostuu 16 rakennuksesta, jotka on jaettu kolmeen ryhmään. Niitä yhdistävät kävelysillat, jotka on myös rakennettu pylväiden varaan. Alueella on myös kävelysilta jota pitkin pääsee keskelle mangrove-metsää.

Khao Hin Lek Fai näköalapaikka

Khao Hin Lek Fai näköalapaikka

Keskustasta hieman länteen kohti vuoristoa kohoaa Khao Hin Lek Fain näköalapaikka. Pääsy tänne vuorelle edellyttää taksin tai tuk-tukin vuokraamista tai sitten jotain itse ohjattavaa menopeliä. Vaivan palkkioksi näköalat Hua Hinin ylle ovat hienot. Kannattaa käydä kaikilla näköalalavoilla, joista on näkymät eri ilman suuntiin. Opasteet johdattavat perille näille lavoille. Alueella on myös temppeleitä ja mm. kuningas Rama VII:n patsas. Siellä voi nähdä myös riikinkukkoja ja helmikanoja käyskentelemässä vapaana.

Khao Sam Roi Yot -luonnonpuisto

phraya nakhon cave

Khao Sam Roi Yot -luonnonpuisto sijaitsee 40 kilometrin päässä Hua Hinistä etelään. Luonnonpuisto on saanut nimensä 300 vuorenhuipun mukaan. Paikan vetonaulana on suuri luolasto jonne päästäkseen joutuu kiipeämään lähes puoli kilometriä ylöspäin vuoren rinnettä.

Luolassa sisällä on kuningas Rama V:n rakennuttama paviljonki. Luonnonpuisto on kuuluisa varsinkin runsaasta lintukannastaan. Paikalla on myös kauniita uimarantoja virkistäytymiseen ja vuorimaiseman edustalla oleviin pieniin saariin pääsee veneellä pientä korvausta vastaan.

Pala-U vesiputoukset.

Noin 60 kilometrin päässä Hua Hinistä kohti Burman rajaa sijaitsevat Pala-U:n vesiputoukset. Vesiputoukset ovat osa thaimaan suurinta luonnonpuistoa, Kaeng Krachan National Parkia. Sisäänpääsy tänne maksaa 400 bahtia. Sesongin aikana putouksilla käy runsaasti vierailijoita, mutta paikka on kyllä käymisen arvoinen.

Putoukset itsessään eivät ole mitään valtavia, mutta jo matka sinne vie läpi ananasviljelmien ja taivaanrannassa siintävät vuoret ovat komeaa nähtävää.

Clock Tower

Hua Hin kellotorni

Clock Tower, kellotorni, sijaitsee keskustan kohdalla päätien varrella aivan Wat Apmpharan temppelin edustalla. Torni sinänsä ei ole suuren suuri eikä oikeastaan edes varsinainen nähtävyyskään, mutta sen edustalta lähtevät yleensä paikallisista matkatoimistoista ostetut päivämatkat. Kellotornia pidetään yleisenä kohtaamispaikkana, joten sen sijainti kannattaa käydä tarkistamassa.

Ostokset

Hua Hinissä on ostosmahdollisuuksia yllättävänkin runsaasti. Keskustan matkamuistomyymälät ja putiikit myyvät normaalia turistitavaraa.

Optikkoliikkeitä, kameramyymälöitä ja räätäleitä on Hua Hinissä paljon jopa Thaimaan mittapuussakin laskettuna. Varsinkin räätäleitä on jopa riesaksi asti. Täällä tinkimistaitoinen ja määrätietoinen ostaja voi kuitenkin teettää laadukkaita pukuja ja paitoja erittäin edullisesti.

Hua Hinin yömarkkinat

Hua Hin yömarkkinat

Markkinoita on useita, kuuluisimpana iltapäivisin pystytettävät ja myöhään yöhön asti jatkuvat yömarkkinat. Kahden korttelin pituudelta kadun varret täyttyvät erilaisista kojuista ja thaimaalaista pikaruokaa myyvistä kärryistä. Markkina-alue alkaa päätien, eli Phetkasem Roadin varrelta hieman kellotornilta pohjoiseen, ja jatkuu kohti rautatietä.

Yömarkkinoilla valikoimat ja asiakkaat ovat aavistuksen verran turistivoittoisia, mutta viikonloppuisin asiakkaina on myös Bangkokista viikonloppua viettämään tulleita thaimaalaisia. Etenkin Huhtikuulla, jolloin Thaimaalaisilla on lomakausi, yömarkkinat ovat erittäin ruuhkaiset juuri paikallisten ansiosta. Muistathan että markkinoilla kuuluu tapoihin tinkiä hinnoista armottomasti.

Paikallismarkkinat

Todelliset thaimaalaiset paikallismarkkinat ovat itsessään jo kokemus ja sellaiset ovat esimerkiksi Pae Main tiistaimarkkinat, jotka pidetään rautatien länsipuolella noin kilometri pohjoiseen yömarkkina-alueelta tai viikonloppuisin hotelli Grand & Plazan vieressä pidettävät vilkkaat iltamarkkinat.

Paikallismarkkinoilta voit ostaa vaikka trooppisia kaloja ja napostella paahdettuja toukkia tai heinäsirkkoja välipalaksi. Vaateostoksilla ollessasi kannattaa luottaa omaan arvostelukykyysi mitä tulee vaatteiden kokoihin. Thaimaan XXL voi olla eurooppalaisen mittojen mukaan huomattavasti vähemmän.

Market Village ostoskeskus

Hua Hinin ykköspaikka ostoksille on ehdottomasti Market Village -ostoskeskus, joka avasi ovensa vuonna 2006. Ostoskeskuksen valikoima on valtava, aina kahviloista elokuvateatterihin ja ravintoloista keilarataan.

Alimmalla tasolla aivan ostoskeskuksen perällä on Lotus Tescon myymälä, josta vuokramajoituksessa asuva matkailija voi käydä hoitamassa päivittäiset ruokaostoksensa. Varsinkin kalatiski on kokemuksen arvoinen. Kalamies fileeraa valitsemasi kalat ja vaikka paistaa ne samaan hintaan.

Hua hin hotellit ja majoitus

Hua Hinin alueelta löytyy sopivia hotelleja jokaiseen makuun ja matkabudjettiin. Tunnetuin hotelli lienee siirtomaatyyliin rakennettu Sofitel Centara, joka aloitti toimintansa jo 1920-luvulla rautatie-hotellina.

Sofitelin rakentamisen voidaan katsoa aloittaneen Hua Hinin kasvun ja synnyn lomakohteena.

Sofitel sijaitsee aivan keskustassa Hua Hin Beachin pohjoispäässä. Hotellin piha-alueen eläimien muotoon leikatut pensaat ja istutukset kannattaa käydä katsomassa iltavalaistuksessa, vaikka ei hotellissa asuisikaan.

Luksus-hotelleja alueelta löytyy muitakin, kuten Anantara, Wora-Bura, Hilton ja Marriot.

Suomalaisten matkanjärjestäjien valikoimassa on näiden 4–5 tähden kylpylähotellien lisäksi hyviä keskitasoisia hotelleja kuten esim. City Beach, ja Sailom. Hotellia varatessa kannattaa varmistaa sen sijainti, sillä kaikki hotellit eivät sijaitse suoraan rannalla eivätkä edes kävelymatkan päässä keskustasta.

Omatoimimatkailijan majoitusvaihtoehdot ovat lähes rajoittamattomat, sillä hotellien lisäksi paikkakunnalta on helppoa vuokrata vaikka oma huvila tai condo meren rannalta.

Monet korkeat rakennukset Hua Hinin ja Cha Amin rannoilla eivät nimittäin olekaan hotelleja vaan ns. condominiumeja eli omistusasuntoja, joiden asukkaat ovat pääsääntöisesti alueella vähintään puolivakituisesti asuvia turisteja ja thaimaalaisia.

Huvilat sijaitsevat yleensä Hua Hinistä sisämaahan päin ja ne on rakennettu projekteina eli yhtenäisinä suljettuina alueina.

Huviloita ja condoja voi etsiä pidempiaikaiseen asumiseen paikallisten vuokranvälittäjien verkkosivuilta tai esimerkiksi Facebook ryhmistä, myös Airbnb on Hua Hinissä yleinen

Ruokailu

Hua hin ravut

Hua Hin on kuuluisa meren antimia tarjoavista kalaravintoloistaan, jotka on rakennettu pylväiden varaan meren rannalle. Näistä tunnetuin on Chao Lay, jossa Presidentti Halosenkin tiedetään vierailleen. Hyviä kalaravintoloita on lisää keskustassa.

Valtaosa keskustan ravintoloista tarjoaa perinteistä thai-ruokaa, mutta kaikkia mahdollisia kansainvälisen keittiön ruokapaikkoja löytyy myös.

Kannattaa myös vierailla yömarkkinakadun varrella sijaitsevissa ruokapaikoissa, vaikka niissä sisäänheittäjät ovatkin niitä hieman ärsyttäviä ”terve terve” -miehiä. Vuosikymmenten suomalaismatkailu on jättänyt jälkensä tännekin. Ruoka on kuitenkin hyvää ja edullista.

Rannat

Rantaa Hua Hinissä riittää, tunnetuin ranta on jopa 4 kilometrin pituinen. Tässä kappaleessa esittelyssä muutama Hua Hinin rannoista.

Hua Hin Beach

Hua hin beach

Hua Hinin keskustasta hotelli Hiltonin kohdalta aukeaa Hua Hin Beach, joka päättyy vasta noin seitsemän kilometrin päähän Khao Takiabin kallioille.

Rannan hiekka on valkoista ja pehmeää. Merivesi täällä Siaminlahdella ei ole yhtä kirkasta kuin Andaman-merellä Phuketissa, sillä hiekan vuoksi vesi on sameaa, vaikkakin puhdasta.

Rannalla on paljon kauppiaita ja sen erikoispiirteenä on cowboyhattuisten ratsumiesten tarjoama mahdollisuus kokeilla hevosella ratsastusta.

Hua Hin Beach päättyy etelässä Khao Takiab-vuoreen, josta Hua Hin (kivipää) on myös saanut nimensä. Khao Takiabin alueella on rauhallisempaa kuin keskustan rannalla ja siellä on myös jonkin verran rantahotelleja.

Suan Son Beach

Khao Takiabilta etelään aukeaa noin seitsemän kilometriä pitkä Suan Son Beach, jonka nimeä näkee kirjoitettavan englanniksi “Sea Pine Tree Garden”. Ranta päättyy etelässä Khao Taon temppelivuoreen.

Suan Son Beach on huomattavasti rauhallisempi kuin kaupungin keskustan rannat. Täällä voi turisti havaita jopa kiivaimman sesongin aikana olevansa lähes yksin loputtoman pitkällä kauniilla rannalla. Myös paikalliset tulevat perheineen piknikille juuri tälle rannalle.

Keskustasta etelään vähän yli kymmenen kilometrin päässä olevalle Suan Son Beachille pääsee näppärästi tuk-tukilla tai vuokraamalla skootterin.

Tuk-tuk -kuskin kanssa kannattaa jo mennessä sopia nouto takaisin, sillä rannan pysäköintialueella ei päivystä takseja tai tuk-tukeja.

Pysäköintialueen lähistöllä on muutama rantaravintola ja kauppa, joista saa virvokkeita ja ruokaa varsin edullisesti. Itse rannalla ei ole mitään muita palveluita eikä myöskään kaupustelijoita kuin aivan pohjoispäässä Khao Takiabin edustalla. Puisia rantatuoleja on vuokrattavana 20 bahtin päivähintaan.

Suan Son Beach on Thaimaan armeijan virkistysaluetta, mutta täysin avoinna kaikille. Rannalle joutuu maksamaan 20 bahtin ajoneuvokohtaisen päivämaksun portista sisään ajettaessa. Maksun perivät armeijan sotilaat, ja tämä on jo sinänsä mielenkiintoinen tilanne, sillä armeijan kanssa ei turisti normaalisti joudu tekemisiin. Hymyn maassa kun ollaan, kuitti maksusta palautetaan leveän hymyn säestyksellä.

Hat Sai Noi Beach

Kho Taon temppelin eteläpuolella sijaitsee pieni mutta viehättävä Hat Sai Noi Beach. Matkaa keskustasta tulee noin 15 kilometriä. Puolikuun muotoinen kaunis ranta on vain 400 metriä pitkä.

Rannalla on pari kolme rantaravintolaa, joiden tuolit ovat ilmaisia virvokkeita tai välipalaa ostaville asiakkaille. Rannan molemmat päät rajoittuvat korkeisiin kallioihin, joista pohjoisen puoleisia vartioi patsas pillipiiparista ja merenneidosta. Ranta on melko nopeasti syvenevä ja aallokko voi olla joskus voimakasta.

Ylhäällä kallioilla näkyy Khao Taon temppelin yläpuolella istuva kultainen suuri Buddhan patsas. Khao Taon temppeli ja sen kalastajasatama ovat myös käymisen arvoinen paikka.

Cha Am

Cha Am on erillinen Hua Hiniä pienempi rantakohde n. 25 kilometriä pohjoiseen kohti Bangkokia.

Cha-Am sopii niin päiväretkeksi kuin muutaman päivän lomailuunkin, mitään erityistä nähtävää se ei kuitenkaan tarjoa. Hintataso Cha amissa on alhaisempi, sekä turisteja on vähemmän. Päiväksi Cha Amin rannoille pääsee kätevästi taksilla.

Hua Hinin Seudun Suomalaiset

Hua Hinin Seudun Suomalaiset

Yllättävän moni suomalainen viihtyy Hua Hinissä, toiset ympärivuotisesti ja toiset pakoilevat suomen pakkasia pidennetyillä talvilomilla.

Hua Hinissä asuvia suomalaisia yhdistää 2009 perustettu Hua Hinin suomiseura, jonka jäsenrekisterissä oli vuonna 2019 jopa 350 jäsentä.

Hua Hinin seudun suomalaiset auttavat ja yhdistävät kaupungissa asuvia suomalaisia tarjoamalla mm. tulkkausapua sekä thai -kielen opetusta. Seura myös järjestää yhteisiä tapahtumia, kuten retkiä sekä illanviettoja. Parhaimmillaan tilaisuudet ovat keränneet yli 100 osallistujaa.

Seuran tilat löytyvät Bangkok Hospitalin ja Soi 94 välistä osoitteesta Soi 94/1. Seuran tiloista löydät mm. noin 3 000 niteen kirjaston.

Hua Hinin seudun suomalaisista voit lukea lisää osoitteesta huahininseudunsuomalaiset.wordpress.com

Hua Hin kartta

Lukijoiden Hua Hin kokemuksia

Oletko käynyt Hua Hinissä? Jaa omat Hua Hin kokemuksesi kommenteissa!

Jätä kommentti