Thaihieronta – mitä se on?

Päivitetty:

Thaihieronta on perinteinen terapeuttinen thaimaalainen hieronta, jota yhdistävät Buddhalaiset lääkintäopit, akupunktio sekä venyttävät jooga-asennot.

Perinteisesti Thaihieronta suoritetaan löysästi istuvissa vaatteissa (yleensä hieroja antaa vaatteet käyttöön) ohuella lattiamatolla maaten. Hieronta aloitetaan jaloista, joihin kiinnitetään erityistä huomiota. Jaloista siirrytään hitaasti ylöspäin painelemalla kehon kipupisteitä.

Alun perin thaihieronta sai alkunsa noin 2500 vuotta sitten Intiasta, josta se siirtyi Thaimaahan munkkien sekä nunnien opetettavaksi.

Thaihieronta on tärkeä osa Thaimaan kulttuuria, Thaimaan kuningas Rama III jopa kaiverrutti hieronnan opit kiviin, jottei se koskaan unohtuisi. Nämä kivet ovat yhä nähtävissä Bangkokissa, What Pho – temppelissä.

Thaihieronta
Thaihieronta

Helpoiten thaihierontaa voisi kuvailla laiskaksi joogaamiseksi, hieroja asettelee kehosi väkisin lihaksia venyttäviin jooga-asentoihin saadakseen koko kehon energian virtaamaan.

Thaihieronta on ehdottomasti kokemus, jonka jokaisen Thaimaassa matkaavan tulee kokoa.

Thaihieronta hyödyt

Thaihieronnan pohjimmainen tarkoitus on auttaa energiaa virtaamaan ns. onnellisesti koko kehon läpi, jolloin sen uskotaan parantavan monia sairauksia.

Thaihieronnassa keskitytään kehon läpi kulkeviin energialinjoihin, joilla on vaikutusta niin tunteisiin kuin mentaaliseen ja fyysiseen tilaan.

Väitettyjä Thaihieronnan hyötyjä ovat mm.

  1. Stressin lievitys
  2. Lisää energiaa
  3. Parantaa liikeratoja & suorituskykyä
  4. Vähentää päänsärkyä

Itse hieronta ei välttämättä ole kaikista rentouttavin kokemus, sillä se saattaa tehdä monille jopa kipeää. thaihieronnassa käytetään käsien lisä myös jalkoja, polvia ja kyynärpäitä.

Thaihieronta on kuitenkin hyväksi, vaikka hieronnan aikana moni saattaakin purra hammasta ja seuraavan päivän lihasarkuuden takia katua koko kokemusta.

Miten löytää paras Thaihieronta?

Usein Thaimaassa ensimmäistä kertaa vierailevilla on maasta sekä thaihieronnasta monia epäluulija, eikä niitä helpota yhtään kadulla iholle kiinni käyvät vähäpukeiset, hierontaa kaupittelevat thaimaalaiset naiset.

Laadukasta hierontaa etsivän kannattaa välttää paikkoja, jonka edustalla nuoret tytöt lirkuttelevat miehille ”massage kaa”, Näissä paikoissa saa kyllä varmasti thaihierontaa, mutta sen laatu saattaa olla kyseenalainen.

Suosi nuorten sijaan vanhempia hieroja, oikeaoppinen thaihieronta vaatii rutkasti voimaa ja kokemusta. Ammattimaisen lisenssin saaminen vaatii jopa 800 tuntia harjoittelua.

Hyviä sekä edullisia hierontapaikkoja löytyy monesti temppeleiden läheltä. Keskimäärin hyvän thaihieronnan saa alle 10 eurolla.

Muista tippi

Thaimaassa harvemmin annetaan tippiä, mutta thaihieronnan yhteydessä asia on toisin. Hyvän hieronnan päätteeksi asiaan kuuluu antaa hierojalle noin 50-100THB tippi tavallisen hinnan päälle.

Jalkahieronta rentouttaa kävelyn jälkeen

Jalkahieronta Thaimaassa
Jalkahieront Thaimaassa

Perinteisen thaimaalaisen hieronnan lisäksi pelkkiin jalkoihin kohdistuva hieronta on varsin suosittu matkailijoiden keskuudessa, eikä ihme, mikä olisikaan parempaa pitkän kaupungilla kävelyn tai nähtävyyksien kiertelyn päätteeksi kuin rentouttava jalkahieronta ilmastoidussa hieromossa.

Kävelitpä Thaimaassa missä tahansa suositulla turistialueella, löydät varmasti nopeasti paikan, jossa on pitkä rivi länsimaalaisia istumassa tuoleilla ja vastaanottamassa jalkahierontaa.

Jalkahieronta kestää yleensä 30-60 minuuttia ja se maksaa noin 5-10€, mutta halvimmillaan sen saattaa saada jopa 2-3 euron hintaan.

Oudompi kalahieronta

Hieman omituisempi hieronnan muoto on ”kalahieronta” jossa jalat upotetaan akvaarion tapaiseen vesisäiliöön. Kalat syövät jaloista kuolleita ihosoluja, jonka pitäisi olla hyväksi iholle.

Jätä kommentti