Pakkauslista: Mitä mukaan Thaimaahan

Päivitetty:

Mitä mukaan Thaimaahan, mitä saa viedä mikä on matkalla tarpeetonta ja mikä tulee halvemmaksi ostaa suomesta?

Tässä pakkauslista tuomaan inspiraatiota.

Passi on tärkein

Ainoastaan passi on Thaimaan matkalle pakollinen, sillä maasta löytyy varmasti kaikki muu tarvittava.

Pakkaamisesta ei kannata siis ottaa turhaa stressiä. Matkan mukavuutta voi kuitenkin helposti parantaa huolehtimalla pakkaamisesta etukäteen.

Muista reseptilääkkeet & reseptit

Thaimaalaisista apteekeista saa varmasti monia yleisimpiä lääkkeitä, mutta mukavuuden takia tulee helpommaksi pakata varsinkin lyhyelle lomalle tarvittavat lääkkeet mukaan etukäteen.

Monesti harvinaisempia lääkkeitä joutuu metsästämään useimmista apteekeista ja ne ovat suomea kalliimpia.

Harvinaisimpiin lääkkeisiin tulee myös ottaa reseptit mukaan, ei apteekkeja varten, vaan erittäin harvinaisissa tapauksissa laukku saatetaan tullata ja tällöin esimerkiksi ADHD lääkkeet ilman reseptiä saattavat aiheuttaa ongelmia.

Pidemmälle matkalla kannattaa kirjoittaa lääkkeiden vaikuttavat aineet ylös, sillä lääkkeiden kauppanimet vaihtelevat Thaimaassa.

Tavalliset lääkkeet ovat laadukkaita & turvallisia. Eräille lääkkeille löytyy paljon katukauppiaita, mutta niiden aitous on aina kyseenalainen. Osta apteekista, älä katukauppiaalta.

Melatoniini voi auttaa jetlagin nujertamisessa

Mikäli kärsit uniongelmista, kannattaa harkinnan mukaan matkalle pakata myös melatoniinia. Jet lagin takia nukahtaminen saattaa olla joillain vaikeaa. On mukavampi lomailla pirteänä!

Elektrolyyttijauhe hyvä lisä trooppiseen kuumuuteen

Elektrolyyttijauhe on suositeltu ravintolisä Thaimaan matkalle. Tropiikin lämmössä tulee helposti hikoiltua huomattavasti, jolloin kehosta poistuu huomattavat määrät sille tärkeitä elektrolyyttejä.

Elektrolyyttijauhetta myydään myös Thaimaassa, 7/11 liikkeissä, mutta ne sisältävät runsaasti hiilihydraatteja.

Entä probiootit?

Mainosmiehet väittävät probioottivalmisteiden, kuten Precosa ehkäisevän vatsatauteja ja matkaripulia. Jotkut tieteelliset tutkimukset väittävät kuitenkin, ettei maitohappobakteereista ole todellisuudessa juuri hyötyä.

Probiootit tulee kuitenkin halvemmaksi ostaa jo suomesta, sillä ainakin omasta kokemuksesta ne ovat Thaimaassa hintavia.

Yakultia myyvä katukauppias

Tablettien sijaan Thaimaalaiset lipittävät Actimelin kaltaista, Yakult nimistä probioottijuomaa, jota löytyy 10THB hintaan lähes jokaiselta kioskilta.

Omat mätöt messiin, ulkomailla ei kannata syödä mitään missä ei oo vähintäänkin joutsenmerkkiä.

Käteistä ja pankkikortteja mukaan

Valuutanvaihto kioskit
Kilpailevien pankkien valuutanvaihtokioskit

Kaikista halvimmalla Thaimaan bahteja saa tuomalla mukanaan euroja, jotka voi vaihtaa rahanvaihtokioskeilla euroiksi hyvällä kurssilla ja ilman välityspalkkiota.

Pankkiautomaateista rahan nostaminen on hieman hintavaa, nostokuluja tulee 200THB + oman pankin kulut, eli yli 10€. Rahan vaihtaminen suomessa ennakkoon on myös kallista

Pidemmälle matkalla on hyvä varata vähintään kaksi pankkikorttia, koskaan ei tiedä jos pankkiautomaatti imaisee kortin tai matkatavarat varastetaan.

Tee kopio varauksista & passista

Varauksista sekä lipuista kannattaa tehdä kopiot paperille, jos esimerkiksi nettiyhteys ei satu toimimaan. Hotellin osoite on myös helpompi näyttää taksikuskille paperilta.

Rajatarkastuksessa saatetaan myös kysyä paluulippua, jolloin sen löytäminen ilman nettiyhteyttä saattaa olla haastavaa.

Paperikopioiden sijaan myös kuvankaappausten ottaminen lipuista ja tallentaminen puhelimen galleriaan on parempi kuin ei mitään.

Passin kadotessa paperikopio tulee tarpeelliseksi. Kannattaa myös ottaa passista kuva, jonka voi tallentaa esimerkiksi sähköpostiin.

Löytyykö vaatteista kokoja ja ovatko ne edullisia?

Keskikokoiselle suomalaiselle löytyy vaatteita ongelmitta, turistialueella isommalle miehelle saatetaan jopa ihan pokkana tarjota ”norsukokoja”.

Merkkivaatteet, esimerkiksi Zara sekä H&M ovat Thaimaassa yllättäen tismalleen saman hintaisia kuin suomessa, myös valikoima on lähes sama.

Kalliimmat merkkivaatteet, kuten Lacoste ovat usein jopa kalliimpia kuin suomessa. Tämä johtuu arvatenkin Thaimaan tulleista.

Paikalliset merkit ovat edullisempia ja kaikista halvimmat vaatteet löytyvät ostoskeskusten sijaan markkinoilta.

Vaatteiden pesu on edullista

Jokaisesta Thaimaan kaupungista löytyy useita edullisia pesuloita, Airbnb asunnoissa on useasti pesukone sekä monet hotellit tarjoavat pesupalvelua edullisesti.

Ei ole siis syytä pakata vaatteita jokaiselle päivälle, kun pesemisen voi jättää paikallisten yrittäjien huoleksi. Kotiin palatessakin on mukavampi tuoda mukanaan raikkaan puhtaat vaatteet likasäkkien sijaan.

Hanki aurinkorasva jo suomesta

Aurinkorasvoja Thaimaassa
Aurinkorasvoja Thaimaassa

Thaimaassa myytävät aurinkovoiteet ovat monesti jopa suomea kalliimpia. Valikoima on useasti myös huono rusketuksesta haaveilevalle turistille, sillä paikalliset suosivat ihoa vaalentavia aurinkovoiteita.

Thaimaalaiset ihannoivat niin kovasti vaaleampaa ihoa, että vaalennusaineita saattaa löytyä myös suihkugeeleistä.

Pyyhe vie turhaa tilaa

Pyyhkeitä saa viedä rannoille useista hotelleista, myöskin hostelleihin kuuluvat pyyhkeet tai he vähintäänkin vuokraavat sellaiset.

Pieneen tilaan menevä matkapyyhe saattaa olla kätevä, mutta monesti matkan jälkeen saattaa huomatakin ettei sitä ole käyttänyt ollenkaan.

Lukko suojaa varkailta

Hostelleissa yöpyvän kannattaa ottaa matkalle mukaan lukko, jolla saa matkatavat suojattua varmuuden vuoksi.

Useista hostelleista saa vuokrattua lukon, mutta ei pienestä matkalukosta haittaakaan ole.

Hotelleissa on useimmiten talletuslokerot, sekä Thaimaalaiset ovat pääsääntöisesti Buddhalaisia, jolloin varastaminen on harvinaista. Mielenrauhan takia lukko hotellihuoneen matkatavaroihin ei kuinkaan ole ylimitoitettua.

Heijastimesta turvaa

Thaimaan pienimmillä saarilla tiet saattavat usein iltaisin olla varsin pimeitä, jolloin heijastin toimii halpana henkivakuutuksena.

Myös pienestä taskulampusta saattaa olla hyötyä, varsinkin jos puhelimen salamaa ei pysty käyttämään taskulamppuna tarvittaessa.

Tarkista varavirtalähteen merkinnät

Varsinkin aasian lentokenttien turvatarkastuksissa ollaan tarkkoja varavirtalähteiden (powerbank) merkinnöistä ja kapasiteetistä.

Jos merkinnät kapasiteetistä ovat kuluneet pois virtalähde saatetaan takavarikoida turvatarkastuksen yhteydessä, vaikka laite vaikuttaisikin kokonsa puolesta pieneltä.

Omasta kokemuksesta Helsinki-Vantaalla ei ole omia virtalähteitä tarkemmin tutkittu, mutta kuluneiden merkintöjen takia itseltä on takavarikoitu kaksi kappaletta Thaimaassa ja yksi Kiinassa.

Jätä turhat sähkölaitteet kotiin

Sähköhammasharjat sekä partakoneet kannattaa suosiolla jättää kotiin, ne ovat vain turhaa painoa ja vievät tilaa myös mahdollisilta tuliaisilta.

Pieni hammastahna kannattaa oman mukavuuden takia pakata jo suomesta mukaan. Gilletten partahöylät ovat Thaimaassa edullisia.

Adapteria ei tarvita

Eurooppalainen sopii hyvin Thaimaalaisiin pistorasioihin. Joskus halvemmissa hotelleissa rasiat saattavat kuitenkin olla löysiä, jolloin suomalainen pistoke ei pysy sisällä.

Sähkötupakka on laiton Thaimaassa

Sähkötupakan tuonti tai hallussapito on Thaimaassa laitonta, eli se kannattaa jättää suosiolla kotiin. Bangkokissa sähkötupakan käyttämisestä narahtaa helposti noin 140 euron sakko.

Paluuta perinteiseen tupakointiin ei Thaimaanmatkalla kannata kuitenkaan tehdä, sillä väärällä paikalla tupakoinnista saattaa rapsahtaa roima sakko. Kiellettyjä alueita ovat mm. ravintolat, baarit, osa rannoista ja julkiset rakennukset.

Sähkötupakoijan kannattaa pakata mukaan esimerkiksi nikotiinipurukumeja, tai tilata nikotiinipusseiksi kutsuttua nuuskaa netistä jo ennen lähtöä. Perinteinen nuuska on thaimaassa yleensä kallista ja saatavilla vain ruotsalaisten suosimissa turistikohtiessa

Lataa Grab & offline kartat puhelimeen

Grab on Thaimaassa toimiva sovellus mm. taksien sekä ruuan tilaamisen, sovelluksen avulla taksien tilaaminen helpottuu huomattavasti & vältät yleisimmät huijaukset. Tili kannattaa rekisteröidä jo suomessa.

Jos Thaimaan puolella ei aio hankkia nettiyhtyettä heti lentokentältä, kannattaa ladata google mapsiin offline kartat tai käyttää maps.me sovellusta. Merkitse karttaan myös tärkeät sijainnit ennakkoon.

Matkalaukku vai rinkka?

Kummallakin näillä on omat etunsa, matkalaukkuun mahtuu huomattavasti enemmän tavaraa sekä sitä on kevyt vetää perässä.

Matkalaukku sopii hyvin matkalle, jossa liikkuminen matkakohteiden välillä on vähäistä, siitä muodostuu kuitenkin nopeasti riesa, jos sen kanssa täytyy liikkua esimerkiksi julkisissa kulkuvälineissä.

Rinkan sopii paremmin jos majoituksia ja kohteita vaihdetaan useasti. Rinkka sopii oivallisesti niin julkisiin kulkuvälineisiin kuin kantamukseksi kaupungilla.

Käsimatkatavaroihin sopiva rinkka mahdollistaa myös suuria säästöjä paljon lentäessä, kun ei tarvitse aina maksaa ylimääräistä ruumaan menevästä laukusta.

Muista matkavakuutus ja rokotukset

Ympärivuotinen matkavakuutus, kuten POP vakuutuksen matkavakuutus on edullinen turva esimerkiksi sairastumisten ja onnettomuuksien varalta. Varastetut matkatavarat sen sijaan korvataan kotivakuutuksesta.

Extreme lajeja harrastavan kannattaa käydä vakuutusehdot läpi tarkemmin. Myöskin liikenneonnettomuudet ilman ajokorttia korvataan harvemmin.

Pidemmälle matkalle on tärkeää myös varmistaa, että matkavakuutus kattaa koko matkan, eikä esimerkiksi katkea 90 päivän jälkeen.

Tarkista myös rokotukset, vähintään A-Hepatiitti rokote on tarpeen. Malarialääkitys on usein ylimitoitettua.

Pakkauslista Thaimaa

Puhelimen, kameran, kannettavan ja muiden laitteiden ohella pakkaa mukaan ainakin nämä:

 • Passi
 • Käteistä euroina sekä useampi pankkikortti
 • Varaukset & liput tulostettuna
 • Reseptilääkkeet ja niiden reseptit
 • Muutama vaatekerta
 • Tarkista varavirtalähteiden merkinnät
 • Heijastin jos matkakohteena on pienet saaret
 • Kynsisakset, vanupuikkoja ja muutama hammastikku
 • Lataa puhelimeen tärkeimmät sovellukset
 • Tavallinen hammasharja & hammastahna

Harkinnan mukaan

 • Aurinkorasva
 • Lukko
 • Matkapyyhe
 • Melatoniini helpottamaan nukahtamista

Jätä kommentti