Thaimaan saaret

Päivitetty:

Thaimaan saaret ovat monelle turistille yksi pääsyistä suunnata juuri Thaimaahan lomalla.

Maasta löytyykin lukemattomia saaria, joilla jokaisella on omia erityispiirteitään. Jokaiselle matkailijalle löytyy varmasti Thaimaasta mieluinen saari lomakohteeksi.

Tässä oppaassa käydään läpi parhaat Thaimaan saaret sekä niiden erityispiirteet. Esimerkiksi jotkut saarista ovat erityisesti bilettäjien suosiossa ja toiset taas soveltuvat mitä parhaiten rauhalliseen rentoutumiseen.

Jos siis olet suuntaamassa Thaimaan saarille, tästä oppaasta on varmasti sinulle hyötyä

Thaimaan saaret
Thaimaan saaret sopivat erinomaisesti rentoutumiseen

Thaimaan saaret yleistietoa

Saarten etäisyys rannikosta vaihtelee paljon, useimmille pääsy on kuitenkin vaivatonta. Monet saarista sijaitsevat vain noin tunnin lauttamatkan päässä.

Osalla saarista on myös oma pieni lentokenttä, johon lentoja löytyy esimerkiksi Bangkokista. Lennot saarille ovat hieman mantereen sisäisiä lentoja hintavampia.

Useimmista turistikohteista löytyy paljon matkanjärjestäjiä, jotka tarjoavat kuljetuksia sekä päiväretkiä saarille.

Thaimaan saarien hintataso on yleisesti mannerta korkeampi, mutta vaihtelee reilusti saaresta ja sen etäisyydestä mantereeseen riippuen.

Osa saarista on vielä varsin kehittymättömiä, joten niille suunnatessa on suositeltavaa varata mukaan erityisesti käteistä sekä ostaa välttämättömät tarvikkeet jo mantereelta.

Parhaat Thaimaan saaret

Alla on listattu parhaat ja turistien suosiossa olevat thaimaan saaret

Phuket

Phuket townin värikkäät talot
Phuket townin värikkäät talot

Kunnon turistirysänäkin tunnettu Phuket on Thaimaan suurin saari, vaikkei sitä kokonsa takia moni sellaiseksi miellä. Tälle saarelle on rakennettu myös silta, sillä se sijaitsee vain noin 500 metrin päässä mantereesta.

Phuket on monelle Thaimaan matkailijalle ensimmäinen kosketus maan saariin. Phuketissa vierailee vuosittain yli 9 miljoonaa turistia, ja osittain siitä johtuen saarelta löytyy kaikki mukavuudet mitä turisti kaipaa.

Ensisijainen syy suunnata Phuketiin on monille sen monet rannat, yli 50 kilometrin rantaviivalle mahtuu jopa 43 rantaa. Toissijaisesti Phuketia voidaan pitää myös loistavana tukikohtana saarihyppelylle ja lähisaarten tutkimiselle.

Etenkin etelän rannat, kuten Patong ovat varsinaisia turistirysiä, omaa rauhaa kaipaavan kannattaakin suunnata saaren pohjoispuolelle, jossa rannat ovat huomattavasti koskemattomampia.

Koh Samui

Koh Samui

Koh Samui on Thaimaan toiseksi suosituin ja toiseksi saari (vaikka monet toisiaan kopioivat matkaoppaat väittävätkin sitä kolmanneksi suurimmaksi). Alun perin reppureissaajien suosima saari kerää nykyään vuosittain lähes 3 miljoonaa vierailijaa.

Helpoiten Koh Samuille pääsee lentäen, pelkästään Bangkokista Koh Samuille lähtee jopa 20 lentoa päivässä. Reppureissaaja sen sijaan saattaa valita bussimatkan Surat Thaniin, josta pääsee saarelle noin 90 minuutin lauttamatkalla.

Saarena Koh Samui on erittäin kehittynyt, joten se sopii hyvin myös ensikertalaiselle tai luksusmatkailijalle.

Samui sopii myös erinomaisesti saarihyppelyyn, sillä sieltä on lauttayhteydet Koh Phanganin ja Koh Taon naapurisaarille.

Koh Chang

Thaimaan kolmanneksi suurin saari Koh Chang sijaitsee Tratin provinssissa, aivan Kambodzan rajalla.

Koh Chang on vasta viimevuosina alkanut keräämään suosiota turistien keskuudessa. Mistään koskemattomasta saaresta ei kuitenkaan ole kysymys, sillä vuonna 2018 saarella vieraili jopa 1,3 miljoonaa turistia.

Vaikka turisteja riittää, Koh Chang on silti rauhallisempi ja kehittymättömämpi kuin esimerkiksi edellä mainitut Samui ja Phuket.

Parhaiten Koh Chang sopii lomakohteeksi Bangkokin lähettyvillä vieraileville tai seikkailijalle, joka ei halua heittäytyä kehittymämämmille saarille.

Koh Kood

Thaimaan itäisin ja kuudenneksi suurin saari Koh Kood (koh kut) sijaitsee Tratin provinssissa, Koh Changin naapurissa.

Koh Koodille ei kulje omaa autolauttaansa, jonka johdosta saaren liikenne on rauhallista myös kuumimpana turistisesonkina.

Kehitykseltään Koh kood ei ole läheskään yhtä kehittynyt kuin sen naapuri Koh Chang. Tätä ei kuitenkaan tulisi käsittää niin, että saari olisi jotenkin turistivapaa, sillä alun perin Koh Koodin turismi suunniteltiin nimenomaan luksusmatkailulle.

Vaikka saarelta löytyy nykypäivänä halvempiakin majoitusvaihtoehtoja, se sopii hintatasonsa puolesta paremmin rauhaa etsiville pariskunnille kuin reppureissaajille.

Koh Tao

Samuin naapuristossa sijaitseva Koh Tao tunnetaan erityisesti sen sukellusmahdollisuuksista.

Upea vedenalainen maailma on houkutellut saarelle jopa niin monta sukeltamiseen erikoistunutta yritystä, että kilpailu asiakkaista on varsin kovaa. Todennäköisesti PADI sukelluskurssi on kaikista halvin suorittaa Koh Taolla.

Parhaiten saarelle pääsee suuntaamalla ensin Koh Samuille, josta lauttamatka Taolle kestää noin 2 tuntia.

Koh Phangan

Samuin ja Taon välissä sijaitseva Koh Phangan tunnetaan erityisesti Fullmoon partyistä eli täydenkuunjuhlista.

Alunperin Koh Phangan alkoi kerätä suosiotaan reppureissaajien keskuudessa 1980 luvulla, jonka jälkeen siitä on nopeasti kehittynyt Thaimaan suosituin bilesaari.

Erityisesti Koh Phangan sopii hipeille ja bilettähille

Phi Phi saaret

Kho Phi Phi

Phi Phi saariryhmö tunnetaan turkoosista rantavedestä, valkeista hiekkarannoista sekä julhistä kallioista. Phi Phi saarien suosio lähti räjähdysmäiseen nousuun The Beach elokuvan myötä. Nykypäivänä saari onkin yksi Thaimaan suosituimmista matkakohteista.

Vuoden 2004 tsunamissa Phi Phin saaret kokivat suurta tuhoa, mutta nykyään koko saari on läheskokonaan rakennettu uudelleen. Moni väittääkin saaren olevan ylikehittynyt sekä pilalle hinnoiteltu.

Phi Phin saarille pääsee parhaiten noin 2 tunnin venematkalla Krabilta tai Phuketista. Erityisesti Phi Phi tunnetaan bilesaarena, mutta se on myös ihanteellisia sukelteluun, snorklaukseen, kalliokiipeilyyn tai vain rannalla rentoutumiseen.

Koh Lanta

Krabin etelä puolella, noin tunnin venematkan päässä sijaitseva Koh Lanta houkuttelee matkailijoita erityisesti sen tarjoamilla pitkillä hiekkarannoilla ja kauniilla auringonlaskuillaan.

Kyseessä on itseasiassa saariryhmä, jolla on kaksi pääsaarta, suositumpi Koh Lanta Yai, johon suurin osa turismista on keskittynyt sekä hiljaisempi Koh lanta Noi.

Verrattuna Phi Phin saariin, Koh lanta on huomattavasti edullisempi, rauhallisempi ja tarjoaa enemmän aitoa thaimaalaista kulttuuria.

Koh Lipe

Pieni, aivan Malesian rajalla sijaitseva Koh Lipe pysyi kauan salassa massaturismilta. Kuitenkin 2000 luvulla tieto tästä paratiisisaaresta on levinnyt kulovalkean tavoin, nykyään saarta kutsutaankin jo Thaimaan Malediiveiksi.

Saaren kehitys on ollut viimevuosina kovaa, ja monet uskovatkin Lipen kehittyvän lähivuosina seuraavaksi Phi Phin kaltaiseksi bilesaareksi. Saarelta löytyykin jo yökerhot ja 7/11 kioskit.

Sillä saari on hieman etäällä, on sinne pääsykin hieman muita saaria vaivalloisempaa. Paras tapa päästä saarelle on ensin lentää Hat Yaille, joista saarelle pääsee lautalla.

Vaikka saaresta onkin viimevuosina kehittynyt varsin suosittu, sitä pidetään silti yhtenä maan kauneimmista saarista. Saari sopii erityisesti snorklauksesta kiinnostuneille, sillä sitä ympyröi kauniit koralliriutat.

Koh Samet

Noin 3 tunnin ajomatkan päässä Bangkokista sijaitseva pikkusaari Koh samet on monen Bangkokissa asuvan viikonloppukohde, jonka suurin vetonaula on lähinnä silmiä häikäisevä valkoinen rantahiekka.

Koh samet on harvalle matkan pääkohde, sillä pienen kokonsa takia koko saari on nopeasti nähty. Saari sopiikin erinomaisesti päivä tai viikonloppuretkeksi lähialueelta, kuten Bangkokiin tai Pattayalla majoittuvalle.

Koh Similan

Similan saaret ovat hieman kuten Koh Phi Phi ennen The Beach elokuvan tuomia turistilaumoja.

Similan on hieman pienempi kuin Phi Phi ja haastavamman matkan päässä, sen vetonauloja ovat koskemattomat koralliriutat ja ehkäpä Thaimaan kauniimmat sukelluspaikat.

Koh Similan sopii saarihyppelyyn, esimerkiksi päiväretkiksi Phuketista.

Koh Yao Saaret

Phuketin läheisyydessä, vain noin 30 minuutin venematkan päässä sijaitsevat Koh Yaon kaksoset tarjoavat rentoutumista Phuketin tai Krabin turistilaumoista

Saarista pienempi, Koh Yao Noi, on huomattavasti Koh Yao Yai:ta kehittyneempi ja suositumpi.

Saarilla ei paljoa ole tekemistä, mutta ne tarjoavat kurkistuksen aitoon thaimaalaisen saarielämään. Saarelta löydätkin turistirysien sijaan rauhallisia kalastajakyliä, kaunista luontoa ja koskemattomia rantoja.

Ko Phaym

Hippisaarenakin tunnettu Ko Phaym sopii ammattilaiskottelijalle. Tämä saari on pysynyt matkailijoiden keskuudessa edelleen jonkinlaisena salaisuutena.

Moni turisti ei ole saaresta kuullut, osittain varmaan senkin takia, ettei tällä rennolla saarella oikein ole merkittävämpää näkemistä tai tekemistä laiskottelun sijaan.

Rannat ovat varmasti rauhallisia, mutta merivesi ei ole läheskään niin kirkasta kuin suosituimmilla saarilla. Myöskään vedenalainen maailma ei ole kummoisempi, joten snorklaus ja sukellusmahdollisuudet ovat varsin huonot. Saarelta kuitenkin järjestetään sukellusretkiä lähialuille.

Eritoten Ko Phaym on reppureissaajien suosiossa, eikä se välttämättä sovi kaikista mukavuuden hailuisimmille matkailijoille, sillä useimmissa majapaikoissa ei ole edes ympärivuorokautista sähköä.

Jätä kommentti