Tutustuminen thaimaalaiseen viihteeseen: Thaimaan perinteiset ja nykyaikaiset esitystaidot

Päivitetty:

Thaimaa on tunnettu rikkaasta kulttuuristaan, kiehtovista perinteistään ja vilkkaasta viihde-elämästään. Klassisista tansseista modernin musiikin konsertteihin Thaimaa tarjoaa lukuisia esityksiä, jotka esittelevät maan ainutlaatuista kulttuuriperintöä. Tässä artikkelissa sukellamme thaimaalaisen viihteen maailmaan ja tutustumme perinteisiin ja nykyaikaisiin esittäviin taiteisiin, jotka kiehtovat yleisöä ympäri maailmaa.

Yksi tunnetuimmista ja rakastetuimmista thaimaalaisista esittävistä taiteista on Khon, joka on Ayutthayan kaudella (1351-1767) alkunsa saanut naamioitu tanssiteatteri. Khon kertoo tarinoita intialaisesta Ramayana-eepoksesta, ja sille ovat ominaisia taidokkaat puvut, monimutkainen maskeeraus ja eloisa musiikki. Esiintyjät, joilla on yllään kirkkaanväriset puvut ja naamiot, liikkuvat täsmällisesti ja sirosti ja käyttävät monimutkaisia kädenliikkeitä ja kasvojen ilmeitä välittääkseen tunteita ja kertoakseen tarinan.

Toinen suosittu perinteinen tanssi on siro ja elegantti klassinen thaimaalainen tanssi. Tanssia esittävät naiset, joilla on monimutkaiset puvut ja herkät korut, ja sitä säestää usein elävä musiikki, jota soitetaan perinteisillä soittimilla, kuten ranad ekillä (eräänlainen ksylofoni) ja pi phatilla (eräänlainen yhtye). Tanssille on ominaista hitaat, harkitut liikkeet ja monimutkaiset käsien eleet, jotka välittävät erilaisia tunteita.

Perinteisten esittävien taiteiden lisäksi Thaimaassa on myös kukoistava nykyaikainen viihdekenttä. Thaimaalainen popmusiikki on saavuttanut merkittävän suosion, ja sen suosittuja artisteja ovat esimerkiksi Tata Young, Palmy ja Boyd Kosiyabong. Nämä artistit ovat sisällyttäneet perinteisen thaimaalaisen musiikin elementtejä teoksiinsa ja kokeilleet samalla länsimaisia tyylejä ja ääniä. Thaimaalaiset rockyhtyeet, kuten Bodyslam ja Big Ass, ovat myös saaneet merkittävän suosion sekä Thaimaassa että sen ulkopuolella.

Niille, jotka haluavat viettää iltaa kaupungilla, Bangkokin vilkas yöelämä tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja. Kaupungin viihdealueilla on aina vilskettä yökerhoista kattobaariin. Khao San Road, joka on suosittu kohde reppureissaajien keskuudessa, on tunnettu vilkkaista baareistaan ja katukauppiaistaan, jotka myyvät kaikkea Pad Thaista matkamuistoihin. Jos haluat hienostuneemman kokemuksen, voit suunnata Sukhumvit Roadille, jossa on joitakin Bangkokin ylellisimmistä yökerhoista, kasino ja baareista.

Vaikka Thaimaan viihdekenttä on tunnettu vilkkaasta ilmapiiristään ja värikkäistä esityksistään, sillä on myös tärkeä rooli maan kulttuuriperinnön säilyttämisessä. Monia maan perinteisiä esityksiä harrastetaan ja juhlitaan yhä nykyäänkin, mikä auttaa pitämään nämä perinteet elossa ja varmistamaan, että ne siirtyvät tuleville sukupolville.

Yksi tällainen tapahtuma on vuosittainen Phuketin kasvisruokafestivaali, joka järjestetään lokakuussa ja joka on yksi maan tunnetuimmista kulttuurifestivaaleista. Festivaalilla järjestetään kulkueet, katukulkueet ja erilaisia perinteisiä esityksiä, kuten tulenkävelyä, miekkatikkailla kiipeilyä ja paljon muuta. Festivaalin osallistujat noudattavat tapahtuman ajan tiukkaa kasvisruokavaliota, ja monet uskovat, että festivaali tuo onnea ja onnea.

Toinen perinteistä thaimaalaista viihdettä juhlistava kulttuuritapahtuma on vuosittainen Loy Krathong -festivaali, joka järjestetään marraskuussa. Festivaali järjestetään 12. kuun täysikuun aikaan, ja siihen kuuluu krathongien (banaaninlehdistä tehtyjen koristeellisten korien) kelluttaminen jokia ja kanavia pitkin. Festivaaliin liittyy perinteistä musiikkia, tanssiesityksiä ja ilotulitusnäytöksiä, ja se on kiitollisuuden ja tulevan vuoden toivon juhla.

Thaimaalaisesta nykykulttuurista kiinnostuneille Bangkokin taide- ja kulttuurikeskus on ehdoton vierailukohde. Bangkokin sydämessä sijaitsevassa keskuksessa järjestetään erilaisia nykytaiteen näyttelyitä, esityksiä ja tapahtumia. Keskuksessa on myös kahvila ja kirjakauppa, joten se on täydellinen paikka viettää iltapäivä tai ilta tutustumalla thaimaalaisen nykytaiteen maailmaan.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Thaimaan viihdekenttä on rikas ja monipuolinen heijastus maan ainutlaatuisesta kulttuuriperinnöstä. Perinteisistä esittävistä taiteista moderniin viihteeseen, Thaimaassa on elinvoimainen ja monipuolinen kulttuuri, joka tarjoaa monenlaisia viihdevaihtoehtoja maassa vieraileville. Olitpa sitten kiinnostunut kokemaan perinteisten thaimaalaisten esittävien taiteiden rikkaan perinnön tai halusitpa nauttia uusimmasta nykymusiikista ja -tanssista, Thaimaassa on jokaiselle jotakin tarjottavaa. Tässä artikkelissa tarkastelemme lähemmin joitakin Thaimaan suosituimpia viihdemuotoja, sekä perinteisiä että moderneja.

Jätä kommentti