Pattaya Liikkuminen – julkinen liikenne, taksit ja mopon vuokraaminen

Päivitetty:

Pattaya on paikkana varsin pieni, kävellen pääsee moniin paikkoihin. Muuten liikkuminen käy helpoiten tiettyjä reittejä kulkevilla ”baht bus” -lavatakseilla ja mopotakseilla.

Viranomaisten ratsioista huolimatta kaupungissa vallitsee yhä ns. ”taksimafia”, jonka johdosta perinteiset mittaritaksit ovat usein turisteille kohtuuttoman kalliita.

Lavataksit

Lavataksit ovat helppo ja edullinen tapa liikkua Pattayalle. Heiluta kuskille kättä ja hyppää kyytiin. Kun haluat hypätä pois, paina summeria ja maksa matka. Hinta on tyypillisesti 10-20THB.

Lavatakseilla on omat reittinsä, mutta niistä ei voi mennä koskaan takuuseen, kuljettajan kääntyessä väärään suuntaan kannattaa vain hypätä pois ja jatkaa matkaa seuraavalla lavataksilla.

Pääreitti kiertää Pattaya Beachilla ympyrää ja valkoisella viivalla varustetut lavataksit suuntaavat keskustasta Jomtien Beachille.

Lavataksien reitit

Mopotaksit

Mopotaksit odottavat asiakkaita useimmiten katujenpäissä, suosituimmilla kohteilla tai hotellien sekä asuntoloiden lähistöllä. Ne ovat varmasti nopein ja vaarallisin tapa liikkua, sillä kuskeilla ei aina ole antaa matkustajalle kypärää. Poliisi saattaa sakottaa jos kuljet mopotaksilla ilman kypärää.

Hinta kannattaa neuvotella kuskin kanssa ennen matkaa, yleensä matkat maksavat 50-100THB.

Taksit

Taksit odottavat matkustajia kauppakeskusten ja hotellien lähistöllä, kuskit eivät suostu käyttämään mittaria, jolloin matkan hinta on neuvoteltava erikseen.

Bolt ja Grab -taksit

Helpoin tapa tilata taksi Pattayalla on käyttää joko Bolt tai Grab sovellusta puhelimella. Kummallakin voit määrittää määränpään etukäteen ja hinta esitetään sovelluksessa ennen matkaa.

Grab hyväksyy myös luottokortin (myös visa electron/debit) kelpaa maksamiseen.

Skootterin vuokraaminen

Skootteri on kätevä tapa liikkua Pattayalla, kaupunki ei kuitenkaan sovellu ajamisen opetteluun.

Skootterin ajaminen Thaimaassa vaatii vähintään kansainvälisen ajokortin. Varsinkin Pattayalla poliisit pysäyttävät usein turisteja ja vaativat 1000THB sakkoa/lahjusta. Sakon maksun jälkeen matka saa jatkua.

Skootterin vuokraaminen kustantaa keskimäärin 200THB per päivä, useammaksi päiväksi vuokratessa hinta usein laskee.

Vuokraa skootteri hotellin kautta tai luotettavalta vuokraajalta. Pattayalla on myös suomalaisomisteinen DEE RENT vuokraamo.