Yksin Thaimaahan? 11 syytä lähteä

Päivitetty:

Mielessä lähteä yksin Thaimaahan? Thaimaa on erinomainen kohde yksin matkustaville, olitpa sitten mies tai nainen.

Maan hintataso on edullinen, ihmiset ovat uskomattoman ystävällisiä ja vieraanvaraisia sekä tekemistä riittää myös yksin matkaavalle.

Jos haluat matkustaa Thaimaahan yksin, tässä 11 syytä, miksi kannattaa lähteä yksin matkan.

1. Ihmiset ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia

Thaimaalaiset ovat maailman vieraanvaraisimpia ihmisiä. He toivottavat ulkomaalaiset aina mielellään tervetulleiksi koteihinsa ja tekevät kaikkensa, jotta tunnet olosi mukavaksi.

Thaimaalaiset vieraanvaraisia myös julkisilla paikoilla, joten voit helposti kysyä heiltä apua esimerkiksi julkisten liikennevälineiden käyttöön.

2. Maalla on rikas kulttuuri ja historia

Thaimaalla on pitkä ja kiehtova historia, joka ulottuu tuhansien vuosien taakse. Maasta löytyy temppeleitä ja historiallisia kohteita, joissa voi vierailla, sekä monia museoita ja taidegallerioita.

Maan kulttuuri on myös hyvin ainutlaatuinen. Voit oppia paljon thaimaalaisesta kulttuurista yksinkertaisesti kävelemällä Bangkokissa tai Chiang Maissa.

3. Loputtomasti nähtävää ja koettavaa

Thaimaassa on niin paljon nähtävää ja koettavaa. Myös liikkuminen yksin on helppoa. Voit vuokrata moottoripyörän tai polkupyörän ja tutustua maahan omaan tahtiin, tai käyttää julkisia liikennevälineitä ja tutustua maan nähtävyyksiin.

Monet matkanjärjestäjät tarjoavat myös päiväretkiä, joten voit halutessasi liittyä ryhmään ja löytää samalla sopivaa matkaseuraa.

4. Ruoka on uskomatonta

Thaimaalainen ruoka kuuluu maailman herkullisimpiin. Tarjolla on valtava valikoima erilaisia ruokia, joita voit kokeilla, katuruokailusta fine diningiin.

Herkullista ruokaa on tarjolla on kaikkialla Thaimaassa, ja ulkona syöminen on erittäin halpaa. Thaimaan ruokaan ei kyllästy koskaan!

5. Rannat ovat kauniita

Thaimaasta löytyy loputtomasti kauniita rantoja, aina pienten saarten, kuten Koh Samuin valkoisista hiekkarannoista Phuketin turistirysiin, jokaiselle löytyy sopiva ranta.

6. Yöelämä on mahtavaa

Halusitpa sitten juhlia koko yön tai vain nauttia muutaman drinkin, Thaimaan yöelämässä on jokaiselle jotakin.

Bangkokissa ja muissa kaupungeissa on klubeja ja baareja, jotka ovat auki aamuyön pikkutunneille asti. Yksin matkaavana löydät näistä varmasti seuraa.

7. Lämmin ilmasto

Thaimaassa on trooppinen ilmasto, joten sää on lämmin ympäri vuoden. Marraskuusta helmikuuhun on viileä vuodenaika, kun taas maaliskuusta toukokuuhun on kuuma vuodenaika

Sadekausi kestää kesäkuusta lokakuuhun, mutta silloinkin on paljon aurinkoisia päiviä.

8. Majoitus on erittäin edullista

Thaimaa on loistava kohde yksin matkustaville, sillä majoitus on erittäin halpaa. Voit löytää laadukkaita hotelleja, majataloja ja hostelleja murto-osalla siitä hinnasta, jonka maksaisit muissa maissa.

Edullisia hotelleja löytyy noin 10-20e/yö. Hostellin saat helposti alle kymmenellä eurolla/yö. Isoa matkabudjettia ei siis tarvita, (eikä matkakumppania jakamaan majoituksen kustannuksia)

Isoimmista kaupungeista löytyy myös runsaasti Airbnb asuntoja, jos välillä haluat vain löhöillä kotona ja katsella elokuvia tai vaikka tutustua casino boost peleihin.

9. Helppo tavata muita matkustajia

Thaimaa on loistava kohde yksin matkustaville, sillä maassa on niin paljon muitakin turisteja (ja yksin matkustavia) Että mahdollisuudet tavata muita samanmielisiä matkailijoita on rajattomat.

Olitpa sitten rentoutumassa rannalla, tutkimassa temppeleitä tai juhlimassa klubeilla, tapaat varmasti muita yksin matkustavia.

Muita matkustajia voit löytää myös helposti keskustelufoorumeilta ja Facebook ryhmistä. Tämä on loistava tapa saada ystäviä ja neuvoja matkalle.

10. Thaimaa on turvallinen kohde

Thaimaa on yleisesti ottaen erittäin turvallinen matkakohde, niin yksin matkustavalle naiselle tai miehelle. Suurimmat vaarat ovat lähinnä yleiset turistihuijaukset.

Matkalla kuitenkin tulee aina noudattaa varotoimia ja olla tietoinen ympäristöstä, mutta yleisesti ottaen Thaimaa on turvallinen maa matkustaa.

11. Yksin matkustaessa saat unohtumattoman kokemuksen

Yksin matkustaessa ei tarvitse miettiä mitä matkakumppani haluaa, vaan voit tehdä juuri sitä mitä itse haluat.

Saat yksin matkatessa Thaimaasta varmasti upean kokemuksen ja tapaat matkalla paljon uusia ystäviä.

Jätä kommentti