Bangkok kokemuksia ja vinkkejä matkalle

Päivitetty:

Thaimaan pääkaupunki Bangkok tulee varmasti monelle Thaimaan (ja Aasian) matkaavalle tutuksi. Monet turistit kuitenkin viettävät kaupungissa vain muutaman päivän.

Itse olen viettänyt Bangkokissa reilusti aikaa ja mielestäni se on yksi Thaimaan parhaista kohteista.

Tässä kirjoituksessa jaan omia Bangkok kokemuksia sekä vinkkejä matkalle.

Saapuminen Bangkokiin on helppoa

Suvarnabhumin lentokenttä
Suvarnabhumin lentokenttä

Aloitetaan Suvarnabhumilta, Bangkokin lentokentältä, minne lähes kaikki ulkomailta saapuvat Bangkok lennot laskeutuvat.

Lentokentällä pääsee testaamaan tuuriaan, joko rajatarkastuksessa ei ole ruuhkaa ja matkalaukut saa noudettua heti ja huonossa tapauksessa jonossa voi vierähtää tuntikin.

Rajatarkastuksesta päästyä on aika suunnata kaupunkiin, monet turistit valitsevat taksin, mutta omista kokemuksista se on huonoin valinta, varsinkin yksin matkaajalle.

Taksia käyttäessä se napataan taksijonosta ja todennäköisesti saat heti matkan alussa makupalan taksikuskien kusettamisyrityksistä, kun kuski ei meinaa laittaa mittaria päälle.

Itse olen matkannut lentokentältä mittari taksilla vain kerran, mutta mittaripelleily osui silloinkin kohdalle. Sain kuskin matkan aikana kuitenkin käynnistämään mittarin, mutta hotellille päästyä alkoi inttäminen ”how much you pay me??”. Lentokentän taksit siis oli nähty.

Parempi vaihtoehto perheelle on tilata puhelimella Grab taksi, silloin ei tarvitse murehtia taksien turistikusetuksista.

Nopein ja ehdottomasti paras vaihtoehto lentokentältä kaupunkiin pääsemiseen on kuitenkin suunnata Suvarnabhumin alakertaan, josta pääsee kaupunkiin nopeasti ja erittäin edullisesti Airport Rail link metrolla.

Samalla voi hakea murkinaa edullisesti 7/11 kioskilta sekä vaihtaa matkakassaa edullisemmilla rahanvaihtajilla.

Majoittuminen kannattaa ottaa metrolinjan läheltä

Majoittumisen hintataso Bangkokissa riippuu merkittävästi sijainnista, aivan kaupungin sydämessä kaikki on kallista.

Itselläni on majoituskokemuksia vähän joka puolelta Bangkokia, loppujen lopuksi sijainnilla ei ole niin suurta merkitystä, tärkeämpää on mielestäni ottaa asunto mahdollisimman läheltä BTS/MRT linjaa jolloin kaupungissa liikkuminen on huomattavasti helpompaa.

Hotellien sijaan olen suosinut Airbnb majoituksia, myös lyhytaikaiseen majoittumiseen, vaikka se on todellisuudessa kiellettyä.

Ostoskeskukset ihmetyttävät ja virkistävät

ostoskeskus Bangkokissa
Icon siam ostoskeskus Bangkokissa

Ostoskeskukset tai niiden määrä ihmetyttää varmasti useampaa matkailijaa, sillä Bangkokin keskustassa niitä riittää.

Sinänsä ostoskeskukset eivät Bangkokissa ole sen kummempia, jokaisessa on käytännössä samat merkkiliikkeet ja ravintolat.

Ostosten sijaan ostoskeskukset toimivat hyvinä taukopaikkoina kaupungilla kävellessä, jokaisessa on mukavan viileä ilmastointi, erittäin siistit saniteetti tilat ja useimmissa myös mahdollisuus ladata helposti puhelinta ilmaiseksi.

Näyttävin ostoskeskus on mielestäni ehdottomasti uusi, hieman etäällä sijaitseva massiivinen ICON SIAM.

Grabfood ja ruoka on parasta bangkokissa

Bangkokissa piisaa herkullista apetta niin ravintoloista kuin katuruokana.

Omasta kokemuksesta mikään ei ole parempaa, kuin rentoutua asunnolla ja samalla tilata herkkuja useista eri ravintoloista Grab Foodin avulla suoraan majapaikkaan maisteltavaksi.

Suosittelen Grab Foodin kokeilemista jokaiselle matkailijalle, varsinkin heille, jotka haluavat maistaa katuruokaa ”turvallisesti”.

Sovelluksen avulla näkee mm. suosituimmat ravintolat ja heidän arvostelut, tilauksia voi laittaa useaan ravintolaan ja täten helposti tutustua thaimaalaisen ruuan makumaailmana.

Korealainen BBQ Thong Lorilla

Toinen ehdoton suositukseni on korealaiset grillibuffetit, niissä saat syödä tietyn aikaikkunan (yleensä 2h) sisällä niin paljon laadukasta lihaa kuin vatsa vetää noin 10-15€ hintaan.

Temppelit ja nähtävyydet rupeat nopeasti kyllästyttämään

Bangkokin suosituimmat nähtävyydet, kuten kuten suosittu temppeli Wat Phra Kaew ovat nopeasti nähty. Pienen budjetin reppureissaaja rupeaa jo ensimmäisen temppelin jälkeen harkitsemaan, että aikooko vielä maksaa kalliin sisäänpääsymaksun seuraavaan temppeliin.

Markkinoilla myydään samaa rojua mitä kaikkialla muuallakin, tämä tosin on lähinnä vain kokeneempien Thaimaa matkaajien ongelma. Omasta mielestäni markkinoilla tai toreilla on paljon mukavampi herkutella ja maistella uusia ruokia kiinakrääsän ostamisen sijaan.

Myös Khao San roadilla bilettäminen ja järkyttävä väkijoukko rupeaa jo muutaman päivän kuluttua kyllästyttämään kokeneempaakin bilehirmua.

Entäpä kattoterassit? Tarjoavat mahtavat näköalat kaupunkiin ja vaikka juomien hinnat ovatkin suomitasoa niin suosittelen vierailemaan muutamassa.

Jos hotellin tai asunnon uima-allas ei riitä, kannattaa aurinkoa suunnata ottamaan jonnekin muualle kuin Bangkokiin.

asuntojen hissien ohjaus Bangkokissa
Asunnon hissit toimivat hammastikuilla Bangkokissa

Pidempiaikaiseen oleskeluun Bangkokista löytyy kaikki tarvittava

Omien kokemusten perusteella Bangkok on Thaimaan, tai ehkäpä koko kaakkois-Aasian paras kaupunki asumiseen.

Ai miksi? Eikö edullinen ja paljon hehkutettu Pohjois-thaimaa olekaan paras paikka läppäriyrittäjälle?

Tähän on varmasti yhtä monta mielipidettä kuin kysyjääkin, erityisesti arvostan Bangkokissa sen hyviä julkisia kulkuyhteyksiä sekä sitä, että lähes kaikki tarvittava löytyy monesti aivan majoituksen läheltä.

Itselle jo pelkästään se, että Bangkokissa saa suhailtua lähes minne tahansa edullisesti sekä nopeasti metrolla on korkeamman hintatason arvoinen. Unohtamatta hyvin toimivaa Grab Food (thaimaan wolt) palvelua sekä vähintään 100 metrin välein olevaa tiheää 7/11 kioskiketjua.

Lukijoiden Bangkok kokemuksia

Onko sinulla kokemuksia Bangkokista? Jaa omat kokemuksesi, vinkit ja mielipiteet kommenteissa!