Muista nämä vinkit Thaimaan reissullasi

Päivitetty:

Thaimaa on monen suomalaisen suosikkimatkakohde, eikä suotta! Maasta löytyy miltei kaikkea mitä ulkomaanmatkalta voi toivoa. Ilmasto on lämmin, hintataso edullinen, paikalliset ovat hyvin ystävällisiä ja luonto on kaunista. Lisäksi maa on sen verran suuri, että erilaiset kohteet eivät varmasti lopu kesken. Tekemistä riittää niin rentoilijalle, aktiivimatkailijalle kuin lapsiperheellekin. Jos ja kun suuntaat nokkasi kohti Thaimaata, muista tämä artikkeli, sillä tästä löydät mitä parhaimmat vinkit tulevaa matkaasi varten!

Muista aurinkorasva

Ehdottoman tärkeää Thaimaan reissulla ovat tarpeeksi korkeat ja laadukkaat aurinkorasvat, sillä siellä UV-säteily on omaa luokkaansa. Kun Suomessa UV-indeksi voi nousta kesällä noin 5-7, voi se Thaimaassa nousta jopa 15-17 tasolle. Aurinkorasvaa tarvitse siis pilviselläkin säällä ja vielä suuremmalla syyllä, kun herkkä suomalainen iho altistuu sille ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. On myös hyvä rajoittaa auringossa oloa, varsinkin mitä reissun ensimmäisiin päiviin tulee. Jos se ei ole mahdollista, tulee aurinkorasvaa levittää parin tunnin välein ja aina uimisen jälkeen. Kun nimittäin kerran palaa, voi se pilata lomapäiviä ja olo voi olla todella tukala, kun ihoon sattuu eikä auringossa voi olla ollenkaan.

Viihdykettä lentomatkalle

Thaimaaseen lentää suoralla lennolla Suomesta noin kymmenessä tunnissa. Usein matkaan kuuluu kuitenkin välilasku, joka pidentää lentoa helposti 15-30 tuntiseksi. On siis hyvä varautua pitkää lentoa varten ja pakata mukaan sellaisia asioita, joilla saa pidettyä itsensä “kiireisenä” lennon ajan. Kirjat, lehdet ja lapsille vaikkapa värityskirjat ovat oivia valintoja. Kannattaa myös hyödyntää lennoilla nykyään tarjolla oleva wifi, jonka avulla voi viihtyä monenkin laisen aktiviteetin parissa. Puhelimen avulla voit pelata erilaisia pelejä, oli kyse sitten klassikko- tai uutuuspeleistä, kuten kolikkopeleistä, joiden teemat liittyvät monenlaisiin eri ympäristöihin, tai shakista, jossa klassiseen tapaan kilpailet toista pelaajaa vastaan, tai  uudemmista peleistä kuten Robloxista tai vaikkapa Subway Surfersista. Pelit, joille löytyy mobiililaitteille optimoitu mobiilisovellus, toimivat aina paremmin kuin pelkästään selaimella pelattavat pelit – huomioi se siis ennen matkaa ja lataa suosikki sovelluksesi jo etukäteen. Kiitos myös erilaisten striimauspalveluiden, voit ladata lukuisia leffoja ja sarjoja offline-tilaan valmiiksi ja nauttia niistä sitten lennon aikana. Jos olet kovakin katsomaan sarjoja, ehdit katsoa vaikka kokonaisen sarjan yhteen putkeen!

Hyödynnä paikalliset hyvinvointi- ja kauneuspalvelut

Thaimaan hintataso on huomattavasti Suomea matalampi, joka luonnollisesti koskee myös erilaisia kauneus- ja hyvinvointipalveluita. Erilaiset hoidot ovat Suomessa kalliita, joten Thaimaan reissulla näistä kannattaa ottaa kaikki hyöty irti. Perinteinen thai-hieronta on on monen Thaimaan matkaajan suosikki, eikä suotta. Thai-hieronta rentouttaa kropan ihanasti ja on niin halpa, että siitä voi hyvin nauttia vaikka reissun joka päivä! Hinta pyörii usein muutaman euron, mutta kuitenkin alle kymmenen euron paikkeilla.
Thaimaassa on myös halpaa leikkauttaa hiukset tai laitattaa itselle vaikkapa klassiset lomaletit! Myös erilaiset kauneudenhoidot, kuten pedikyyrit, manikyyrit ja erilaiset kasvohoidot ovat edullisia. Kannattaa kuitenkin aina tarkistaa, että paikka on laadultaan hyvä, jottei paikalta tarvitse lähteä tyytymättömänä.

Thai nyrkkeilyä Hua Hinissä

Kokeile näitä elämyksiä Thaimaan matkallasi

Thaimaassa voi kokea paljon erilaista, mutta on olemassa muutamia asioita, jotka ovat erityisen suosittuja matkailijoiden keskuudessa. Yksi näistä aktiviteeteista on thainyrkkeily. Pakko ei välttämättä osallistua itse thainyrkkeilyyn, mutta ottelun seuraamiseen. Thainyrkkeily eli muay thai on maan kansallislaji ja sitä harrastetaan aktiivisesti ympäri maata – siispä myöskään itse otteluita ei ole vaikea löytää. Ottelut ovat täynnä toimintaa ja adrenaliinia ja ne vievät sinut suoraan thaimaalaisuuden ytimeen. Jos olet itse kiinnostunut muay thaista, järjestetään Thaimaassa myös thainyrkkeilylomia, joissa pääsee treenaamaan ja opettelemaan lajia ihan kunnolla.
Jos olet golfin ystävä, löytyy Thaimaasta myös erinomaiset golfin peluu mahdollisuudet. Vihreitä kenttiä löytyy silmien kantamattomiin ja mikäs mukavampaa, kuin pelata lämpimässä laadukkaiden palveluiden ja kauniiden maisemien kera.
Monelle Thaimaa on hyvin suosittu kohde juurikin sen ruokakulttuurin takia. Kulinaristeille sopiva aktiviteetti voi olla siis esimerkiksi kokkauskurssi, jossa pääsee opettelemaan thaimaalaisen ruoan laittoa. Kokkikurssin käyneenä tulet oppimaan ainakin yhden ruoan valmistuksen ja voit näin ollen muistella Thaimaan lomaasi myös sitten kun olet takaisin koto Suomessa. Kokkauskursseilla hankitaan raaka-aineet usein itse, ne valmistellaan ruoanlaittoa varten ja sitten kokataan alusta loppuun asti. Kokkikurssien vetäjät ovat intohimoisia ruoanlaittajia ja jakavat mielellään omia vinkkejään kokkikoululaisille.
Erilaiset luontokokemukset ovat aivan must Thaimaan reissulla! Maasta löytyy mitä upeimpia kohteita, joista valita. Voit käydä vaeltamassa, elefanttien suojelualueella tai uimassa mitä upeimmissa vesistöissä. Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota, millaiselta palveluntarjoajalta luontoreissut ostaa, jotta palkkio menee vastuullisille ja paikallisille toimijoille. Jos haluaa tästä varmistua, kannattaa tsekata paikallinen Local Alike -palvelu.

Jätä kommentti