Thaimaan eksoottiset hedelmät – maista näitä

Päivitetty:

Thaimaan matkalla kannattaa ehdottomasti tutustua tropiikin tarjoamiin eksoottisiin hedelmiin, sillä vain harvoja niistä saa suomesta ja useat ovat erittäin herkullisia.

Monet ovat varmasti kuulleet pahan hajuisesta durianista, mutta ovatko herkulliset logaanit ja litsit tuttujat?

Eksoottiset hedelmät Thaimaa

Tässä lista Thaimaan eksoottisista hedelmistä, joihin kannattaa ehdottomasti matkan aikana tutustua.

Hedelmiä saa edullisimmin toreilta, joissa asiakkaille tarjotaan mielellään myös maistiaisia. supermarketeissa hinnat ovat toreja kalliimpia, mutta hedelmien laatu on monesti parempi.

Mangostani (Mang kut)

Mangostani
Mangostani

Paksu violetti kuori kätkee sisälleen valkoista, erittäin herkullista ja makeaa hedelmälihaa. Tämä hedelmä ei ole syyttä monien matkaajien ehdoton suosikki.

Kilohinta: 60-100THB

Satokausi: Touko-elokuu

Litsi (Linjee)

litsi
Lychee eli litsi

Hieman mansikkaa muistuttava, karkea kuori kätkee sisälleen läpikuultavaa, makeaa hedelmälihaa, jonka tekstuuri muistuttaa hieman rypälettä. Keskellä hedelmää kova siemen jota ei tule syödä.

Kilohinta: noin 80THB

Satokausi: Kesä-heinäkuu

Rambutani (ngor)

Rambutani
Rambutani

Rambutani on hauska karvapallo, jonka hedelmäliha maistuu lähes samalta kuin litsi ja longaani. Pure kuori rikki, imeskele herkullinen liha ja sylje kova hedelmä pois. Herkullinen sekä vastaavista hedelmistä edullisin. Siemen tarttunut ärsyttävän kovasti kiinni hedelmälihaan.

Kilohinta: noin 40-50THB

Satokausi: Touko-elokuu

Longaani (lamyai)

Longaanit myydään nipuissa

Rambutanin ja litsin sukuun kuuluva longaani on näistä kaikista pienin ja makein. Tämä on ehdottomasti oma suosikkini Thaimaan hedelmistä.

Kilohinta: noin 60THB

Satokausi: Touko-elokuu

Pitaija(Gao Mung koon)

Pitaija
Dragonfruit eli pitaija

Lohikäärmehedelmänä tunnettu pitaija on mieto, lähes mauton mutta vetinen hedelmä,

Thaimaalainen ruoka on tunnetusti tulista, ja mikä hedelmä sopisikaan paremmin viilentämään tulisen ruuan aiheuttaman poltteen kuin herkullinen Pitaija?

Pitaijaa saa myös suomesta, mutta reilulla 20€ kilohinnalla.

Kilohinta: noin 50-90THB

Satokausi: Huhtikuusta lokakuuhun

Durian (tu rian)

Durian
Durian

Pahan hajuinen durian on yksi monien Thaimaalaisten suosikkihedelmistä, turistit taas pelkäävät hajun lisäksi sen aggressiivista piikikästä ulkonäköä. Omasta kokemuksesta durian on ihan hyvän makuinen, mutta hedelmälihan tekstuuri omalaatuinen, tahmea hedelmäliha tarttuu käsiin ja suutuntuma muistuttaa etäisesti tavallista lihaa.

Mistään halvasta hedelmästä ei ole kysymys, toreilla 1-3kg painavat durianit myydään kokonaisina. Painosta noin 30% on syötävää hedelmälihaa.

Kilohinta: noin 120THB (kuorineen)

Satokausi: Huhtikuusta lokakuuhun

Jakkihedelmä (Khanoon)

Jakkihedelmä
Jakkihedelmät myydään usein pienissä erissä

Valtava, noin vesimelonin kokoinen ja ulkokuorelta hieman duriania muistuttava jakkihedelmä saattaa painaa jopa reilut 30 kiloa.

Kuoren alta paljastuu keltaisia lohkoja, kuiden maku muistuttaa hieman ananasta

Kilohinta: noin 100THB (pelkkä hedelmäliha)

Satokausi: Tammikuusta toukokuuhun

Guava

Guava
Guava

Guava on yksi yleisimmistä kadulla myytävistä hedelmistä, se muistuttaa hieman omenaa vaalean vihreällä kuorellaan ja valkoisella hedelmälihallaan. Maku on kypsänä makea ja raaempana hieman kirpeä. Monesti tätä hedelmää syödään yhdessä suolan ja chilin kanssa.

Mango (Ma Muang)

Mangoa sekä tahmeaa riisiä kookoskastikkeella

Varmasti monille tuttu mango on erityistä herkku Thaimaassa, suosittelen ehdottomasti maistavaan suosittua mangoa ja tahmeaa kookosriisi (Khao niew ma muang) – jälkiruokaa.

Vältä värjättyjä hedelmiä

Erityisesti turistialueilla, joissa kilpailu asiakkaista on kovaa saattavat myyjät värjätä hedelmiään entistä houkuttelevimmiksi.

Kannattaakin ostaa värikkään vaihtoehdon sijaan myyjältä, jonka hedelmien värit vaikuttavat mahdollisimman luonnollisilta.

Durian on kielletty monissa hotelleissa

Pahan hajuisen durian hedelmän saa viedä vain harvoin hotellihuoneeseen tai esimerkiksi lennolle, sillä voimakas hajua jää pitkäksi aikaa tilaan ja leviää helposti ilmastoinnin kautta

Turvallisinta onkin nauttia hedelmät hotellihuoneen ulkopuolella

Jätä kommentti