Mitä urheilulajeja Thaimassa voi harrastaa?

Päivitetty:

Thaimaa-nimestä mieleen juolahtaa ensimmäiseksi turkoosit merivedet ja paratiisimaiset rannat. Matkaaja löytää maan joko reppu selässä tai pakettimatkan turvin, koska Thaimaa tarjoaa jokaiselle jotakin. Se on tunnettu myös Suomeen verrattuna halvasta hintatasostaan, joka taas houkuttelee sinne myös diginomadeja ja muita etätyössä työskenteleviä länsimaalaisia.

Lämmin ilmasto suoranaisesti johdattelee lekottelemaan rannalle koko päiväksi, mutta mitä muuta Thaimaassa voi tehdä, jos siellä haluaa oleskella pidemmän ajan? Sitä voidaan pitää erinomaisena tilaisuutena kokeilla jotain uutta lajia tai jatkaa aikaisemmin aloitettua harrastusta uusien puitteiden. 

Thaimaa on erinomainen urheilukohde jopa siinä määrin, että thaimaalaisia urheilulajeja harrastetaan laajasti ja niiden aloittaminen on helppoa myös pitkään maassa oleskelevalle. Vaikka viettäisit paljon aikaa etätyön ääressä, voit päästä vielä autenttisemman elämyksen pariin kokeilemalla vaikkapa thainyrkkeilyä tai takrawia.

Pelaaminen tietokoneella

Nettipelaaminen on kaikilta puolin yleistynyt. Mobiilipelit ja tietokonepelit ovat saaneet rinnalle myös uusia haaroja, kuten virtuaaliurheilun ja samalla tutuksi on tullut esimerkiksi reaaliaikaisesti rahapelejä tarjoava live kasino. Esports eli kilpapelaaminen on etenkin Aasiassa kova juttu. 

Se on saanut virallisen urheilun leiman myös Thaimaassa ja sen takia ympäri maata kannustetaan myös pelaamaan tietokonepelejä ja voit törmätä tietokone- ja konsolipelaamiseen omistettuihin kuppiloihin. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla muun muassa VR-pelaamista useissa viihdekeskuksissa esimerkiksi Bangkokin ostoskeskusten yhteydessä.

Itsepuolustuslajit

Thai nyrkkeilyä Hua Hinissä

Thainyrkkeily on maailmankuulu, thaimaalaisten kansallislajina tunnettu itsepuolustuslaji, jonka oikea aloituspaikka on kiistatta thaimaalaiset itsepuolustuskurssit. Varsinkin turistipaikoissa oleva muay thai -keskukset voivat järjestää pikakursseja englanniksi, jotka ovat lisäksi räätälöity turisteille sopiviksi. 

Pääset nopeasti lajin pariin ja voit jatkaa sitä eteenpäin vuosien ajan, jonka jälkeen ehkä löydät itsesi jopa amatööriotteluista. Jos taas olet jo lajin harrastaja Suomessa, tällöin Thaimaan thainyrkkeilyottelut ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia ja voit samalla oppia uusia taitoja lajin mestarien opeissa.

Muita thaimaalaisia itsepuolustuslajeja ovat muun muassa:

  • Krabi krabong
  • Muay Boran 
  • Lerdit
  • Silat Pattani

Golf

golf

Thaimaata on kutsuttu golfin aasialaiseksi keskukseksi, joka voi olla monelle yllätys. Maahan matkaa suuri määrä golfareita etenkin Japanista, Singaporesta, Etelä-Afrikasta ja Etelä-Koreasta, mutta myös länsimaista. Maassa on yli 250 golf-kenttää, joista osa on isännöinyt jopa tunnettuja PGA-turnauksia. 

Suurimpia ja tunnetuimpia kenttiä ovat muun muassa Black Mountain Golf Club, Amata Spring Country Club ja Thai Country Club. Jos taas haluat valita kohteen, jota ympäröi useampi golf-kenttä, tällöin oikea ratkaisu on suomalaistenkin suosima Pattaya. Alueella on yli 20 golf-kenttää ja voit mainiosti yhdistää harrastuksen ja lomailun yhteen pakettiin.

Seuraa paikallisia otteluita monista lajeista

Urheilu on tärkeä osa minkä tahansa maan kulttuuria. Thaimaa pyrkii kehittymään urheilussa aktiivisesti ja järjestää lukuisia urheilutapahtumia ympäri vuoden. Jos haluat saada makua aasialaisesta urheilusta, voit tutustua oleskelemasi kaupungin rugby-, jalkapallo- ja koripallo-ohjelmistoon. Lisäksi potkulentopallona tunnettu takraw herättää kiistatta mielenkiintosi. 

Jätä kommentti