Thaimaa sadekausi: Matkustaminen kesällä

Päivitetty:

Thaimaan sadekausi ajoittuu kesälle, jolloin ilma on kuuma sekä sateen määrä nousee tasaisesti kesäkuusta lokakuulle. Todellisuudessa nimitys sadekausi on hieman harhaanjohtava,

Sadekausi ei tunnetusti ole suosittu turistisesonki, vaikka matkan tulee kesällä huomattavasti edullisemmaksi eivätkä sateetkaan oikeasti ole aivan niin pahoja kuin pelätään, sillä thaimaan sää on kaikin puolin aivan erilainen kuin suomessa.

Tässä oppaassa käydään läpi thaimaan sadekausi sekä millainen thaimaa on kesällä.

Thaimaa sadekausi
Sadekauden tulvia thaimaassa

Kannattaako kesällä matkustaa?

Sateet eivät varmasti kuulosta houkuttelevilta, mutta millaisia nämä sateet todellisuudessa ovat?

Suomen kylmät ja pitkät sateet eivät ole mitenkään verrannollisia Aasian monsuuneihin, jotka monesti ovat vain lyhyitä kuuroja, tosin näiden lyhyiden kuurojen aikana vettä sataa useasti niin paljon, että kadut saattavat tulvia.

Lämpötila kesällä on huomattavasti talvea kuumempi, varsinkin jos sateita ei muutamaan päivään esiinny. Sateen jälkeen ilma on raitis ja viileämpi.

Sateet Thaimaassa eivät siis useasti ole pitkäkestoisia vaan lyhyitä ja virkistäviä kuuroja, jotka samalla puhdistavat ilmasta pölyä sekä saasteita.

Reppureissaajat suosivat sadekautta

Thaimaa on sen verran suosittu matkakohde, että turisteja virtaa maahan reilusti myös sadekaudella. Varsinkin suosituimmilta nähtävyyksiltä löytyy kesäisin myös monia muita matkaajia.

Turistikohteiden rannoilla on mukavasti tilaa ja hiljaisiksi väitetyt rannat ovat kesällä varmasti hiljaisia.

Kesäisin turisteista valtaosa on perheiden ja eläkeläisten sijaan parikymppisiä reppureissaajia. Tähän vaikuttavat alhaisemman hintatason lisäksi huomattavasti myös koulujen kesälomat.

Majoittuminen on edullisempaa

Erityisesti turismista riippuvissa matkakohteissa kuten Phuketissa hotellien ja hostellien hinnat laskevat, majoituskapasiteettiä on sesongin ulkopuolella huomattavasti enemmän kuin kysyntää.

Edullisia majoituksia pystyykin kärkkymään netistä päivää ennen saapumista, myös hyviä diilejä on mahdollista käydä neuvottelemassa halvimmissa majataloissa tai hostelleissa.

Bangkokissa, varsinkin liikematkailijoiden suosimilla alueilla kysyntä on myös kesäisin kovaa, jolloin hinnat eivät juuri laske.

Saaret hiljenevät

Monilla pienemmillä saarilla valtaosa asukkaista on vain kausityöntekijöitä, jotka lähtevät turistisesongin ulkopuolella kotiseuduilleen. Kesäisin saaret ovat erittäin hiljaisia ja moni ravintola sekä majapaikka kiinni. Myös saarten välisiä lauttamatkoja vähennetään.

Sateiden määrä myös vaihtelee huomattavasti eri saarilla, suurten myrskyjen takia Koh Lanta on lähes kokonaan kiinni kesäisin. Thaimaanlahdella, esimerkiksi Koh Changilla sataa eniten kesä-elokuussa mutta Samuin saaristossa stiateet alkavat vasta lokakuussa.

Samuin saaristossa menoa ja tekemistä riittää ympäri vuoden, alueen kosteimmat kuukaudet ovat monesti loka-marras- ja joulukuu. Monet reppureissaajat suuntaavatkin kesäisin Samuin saarille bilettämään.

Suojaudu hyttysiltä

Sadekauden aikana hyttysten määrä lisääntyy ja täten myös dengue tartunnat lähtevät räjähdysmäiseen nousuun.

Viime vuosien aikana dengue kuumeesta onkin tullut varsinainen riesa, siitä on muodostunut jo lähes kausiluonteinen epidemia.

Virusta vastaan on rokotteita, mutta ne ovat vielä huonosti tutkittuja ja niitä suositellaan vain taudin kertaalleen sairastaneille riskiryhmään kuuluville.

Ensimmäinen dengue tartunta ilmenee monille tavallisena kuumeiluna, seuraavalla tartunnalla voi olla hoitamattomana vakavampia seurauksia. Paras tapa välttää dengue on suojautua hyttysiltä.

Yhteenveto

  1. Thaimaan sateet eivät ole verrattavissa suomen sateisiin
  2. Kesällä matkustaessa muita turisteja on vähemmän
  3. Majoitus sekä lennot ovat edullisempia
  4. Koh Samui ja sen naapurisaaret sopivat erinomaisesti myös sadekaudelle
  5. Muista suojautua hyttysiltä

Jätä kommentti